over ons

over ons


Brullende motoren in de hele binnenstad, snerpende gitaren op de podia en hordes mensen die langs de openluchttentoonstelling van Harley Davidson-motoren slenteren: de 22e editie van de Harley Dag was er weer één zoals de organisatie die bedoeld heeft.

Het was ‘harstikke gezellig’, concludeert organisatie-voorzitter Peter Bruel. “De extra veiligheidsmaatregelen hebben positief uitgepakt.”

In de Karnemelkstraat kon het publiek zich gisteren vergapen aan spectaculaire stunts bij het motorvoetbal. De haven was omgebouwd tot indianendorp, compleet met een drijvende tipi op een vlot. In combinatie met het door de gemeente verplichte nieuwe parkeerbeleid – in de binnenstad mochten de motoren maar aan één kant van de straat parkeren – zorgde die spreiding volgens de organisatie voor een betere spreiding van het publiek.

Hoewel er minder opstoppingen ontstonden, schat Bruel dat het iets drukker was dan vorig jaar, met ruim 100.000 bezoekers en meer dan 9000 motoren.

Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk was het tot half zes erg gezellig. “Een goede sfeer. We moesten alleen een dronken Amsterdammer oppakken die vrouwen lastigviel in de Reigerstraat. Om half zeven is er in de Visserstraat nog een vechtpartij geweest waarvoor we vijf aanhoudingen hebben verricht. En in de hele binnenstad zijn vier motoren gestolen, waarvan twee Harley’s.”

onze strategie

We zijn momenteel bezig om de volgende generatie Harley-Davidson-rijders wereldwijd te bouwen, met inspanningen gericht op het verdiepen van de betrokkenheid en inzet van rijders, of ze nu net zijn ingestapt of ervaren wegrijders zijn. We inspireren automobilisten, ontwikkelen ons wereldwijd en investeren in het realiseren van winstgevende groei – en spelen tegelijkertijd een rol bij het verdedigen van onze planeet.

Laat ons bedrijf groeien zonder onze milieu-impact te vergroten

We zijn toegewijd aan het behouden en vernieuwen van de rijvrijheid en onze kijk op duurzaamheid omvat alles wat we doen om een ​​duurzame toekomst voor ons bedrijf, onze planeet en onze gemeenschap te garanderen.