Harley-Dag 2011 gaat niet door

Harley-Dag 2011 gaat niet door

sysadmin August 12, 2019

Helaas maar de geruchten blijken waar te zijn, het bestuur van Harley-Dag Breda legt zijn functie neer

Het bestuur van Harley-Dag Breda ’97 heeft besloten te stoppen met de organisatie van de Harley-Dag Breda. Wij als bestuur vinden het verdomd jammer, maar het laat ons geen andere keus.

Als organisatie hebben we begrip voor de veiligheidseisen die door de gemeente Breda zijn gesteld,daar zijn ook afspraken over gemaakt. Zo zijn er een aantal maatregelen getroffen om de binnenstad toegankelijk te houden voor de hulpdiensten. Ook is er een compleet nieuw calamiteitenplan opgezet. En zou er meer toezicht plaatsvinden zonder dat dit zichtbaar zou zijn voor de bezoeker.
Op de dag zelf zijn wij als organisatie met een aantal maatregelen geconfronteerd die niet in overleg waren genomen. De duidelijke aanwezigheid van de ME, en de irritante helikopter in de lucht, zijn naar onze mening zaken die geen bijdrage leveren aan een veiligheidsgevoel van de bezoeker, eerder het tegendeel.
De Harley-Dag heeft altijd een open karakter gehad en we hebben steeds getracht dit te behouden.

Harley-Dag Breda is 22 jaar een groot succes geweest. Mede met de hulp van ruim 200 vrijwilligers is het uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van Breda, met uitstraling van nationale en internationale allure.
Ook van de gemeente Breda en Politie hebben we regelmatig complimenten ontvangen voor de goede organisatie. Zelf zijn we altijd kritisch geweest op onze eigen organisatie en hebben elk jaar moeite gedaan om weer een aantrekkelijke Harley-Dag te organiseren.

De nu vereiste maatregelen en de opstelling van de gemeente Breda druisen in tegen het open karakter en de doelstelling van de Harley-Dag Breda, namelijk om het negatieve beeld van motorrijders met name Harley- rijders weg te nemen en een gezellige Harley familiedag te organiseren.

Vandaar dat het bestuur heeft besloten te stoppen met de organisatie.
We kijken terug op 22 geweldige mooie Harleydagen, en willen dan ook iedereen bedanken die hier op enige wijze aan heeft bijgedragen en daarmee bedoelen we zeker ook de bezoekers en sponsors.

Het bestuur Harley-dag Breda ‘97